В Индия има близо 35 милиона бездомни кучета - повече, отколкото

...
В Индия има близо 35 милиона бездомни кучета - повече, отколкото
Коментари Харесай

Те са 35 милиона: жестоката съдба на бездомните кучета в Индия


В Индия има близо 35 милиона бездомни кучета - повече, в сравнение с в която и да е друга страна. Повечето от тях се хранят от отпадъците на хотелите и заведенията за хранене. Сега обаче те са затворени. Заради новия ковид.

. Тя визира по прекомерно нечовечен метод и бездомните кучета. Най-старата организация за отбрана на животните в Индия " Friendicos " едвам смогва да се погрижи най-малко за част от бедстващите животни.

Заместник-председателката на организацията Гета Сешамани споделя, че в последно време всеобщо намират кучета, завързани на каишка до някое дърво в парковете или пък оставени в чували или кошници. Вероятно те са изоставени от стопаните си. Приемният център за бездомни животни в Делхи бил претъпкан.
Редакцията предлага
" Отношението към бездомните животни е грубо "

" Който познава Индия, знае, че отношението към бездомните животни е напряко грубо. Онези, които се намират в нашия приемен център, са извадили шанс. По улиците хората замерят кучетата с камъни, тъй като миришели неприятно. Някои даже ги заливат с вряла вода ", споделя Сешамани.

Условията за живот по улиците са безмилостни. Тежко се работи и в приемния център за животни в Делхи, който се намира под един мост в южната част на града. Навън е 40 градуса на сянка, а кучетата стоят и лежат в тесните си кафези. Над тях са ситуирани кафезите на котките, ранените маймуни и останалите по-дребни животни. Повечето от безстопанствените кучета имат превръзка на главата или на крайниците, само че най-малко за няколко дни те ще могат да поживеят умерено - без да се опасяват, че ще ги ухапе друго животно или че ще бъдат пребити от някой човек.

В Индия има и доста хора, които поставят грижи за бездомните кучета в квартала си, единствено че сегашната рецесия с ковид обърна всичко с главата надолу, споделя Гета Сешамани. Магазинчетата, хотелите и заведенията за хранене са затворени от към този момент близо 9 седмици. Те към този момент не изхвърлят боклуци, с които нормално се хранят бездомните кучета. По улиците не се намира към този момент нищо за ястие. Бездомните животни мизерстват.

Още от началото на ограничаващите ограничения сътрудниците на " Friendicoes " вършат всичко допустимо, с цел да спасят животните от гладна гибел. Всеки ден те готвят по 800 кг. ориз и пилешко месо. В големите казани непрекъснато ври чорба от пилешки крайници. Сготвеното би трябвало да стигне за над 2000 кучета и за към 300 маймуни.

" Нима ще изхвърлиш детето си, тъй като те е ядосало? "

Телефонът в приемния център непрекъснато звъни. Пак някъде е открито изоставено куче. Сътрудникът на организацията за отбрана на животните Махендер Сингх споделя: " Сега намираме доста повече изоставени животни, в сравнение с преди карантината. Оставят на каишка в парка или ни чакат, когато тръгнем да раздаваме храната, с цел да ги приберем. Това, което вършат хората е извънредно неверно. Когато си взел куче у дома, би трябвало да се грижиш за него, все едно, че ти е дете. Нали няма да си изхвърлиш детето на улицата, единствено тъй като те е ядосало? ".

От организацията споделят, че доста хора в този момент изоставят кучетата си заради боязън да не би животните да придвижват болестта с ковид. " Friendicoes " поддържа и един собствен подслон отвън Делхи. Там животните имат право да останат до края на живота си. Това е избавило от изтезания и гибел стотици хиляди бездомни кучета през последните години.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР